Breidablikk redervilla

Breidablikk redervilla er en stor skatt i Norge. Dette herskapshuset er et av de best bevarte eksemplene av pene borgerskapshus fra 1800-tallet. Både eksteriør og interiør vil overraske besøkende. Alt i huset står så å si urørt etter kjøpmennene på slutten av 1800-tallet som bodde i denne vakre villaen.

Historie

Kjøpmann og reder Lars Berentsen var en rik mann på 1800-tallet. Huset på jorden han hadde kjøpt tilfredsstilte ikke den luksuriøse smaken hans, og han krevde noe som kunne heve statusen hans. En arkitekt ble hentet fra Kristiania og konstruksjonen av en ekte redervilla ble straks startet. Eksteriør ble hentet med rederens egne skip fra Siam. Kvaliteten var like høy på interiøret som på eksteriøret. Møblementet er inspirert av barokken og er av aller høyeste kvalitet. Mye av huset er ivaretatt slik at det ser ut slik det gjorde på 1800-tallet. Selv den gule okerfargen er slik som den var den gang.

Hagen

Ingen herregård er komplett uten en vakker hage. Denne hagen er utviklet og designet i engelsk stil. Her vil du finne buete stier, er variert mangfold av planter og eksotiske innslag. Den kjente gartneren P. H. Poulsson, som blant annet også utviklet Byparken i Stavanger, sto for dette mesterverket.