Pokerkultur

Før i tiden var poker en del av undergrunnen, en subkultur som for mange ble assosiert med kriminalitet. Etter legaliseringen av gambling i Las Vegas ble kasinokulturen noe helt annet – det ble til underholdning. For enkelte ble det en livsstil, for andre en undergang, for utvalgte en inntektskilde. Poker holdt seg i bakgrunnen med unntak av store, internasjonale pokerturneringer som ble avholdt fra tid til annen.

Nordmenn har lenge spilt poker på høyt nivå – Thor Hansen er spesielt verdt å merke. Gudfaren for norsk poker står bak mye av suksessen poker har hatt i Norge. Så har man norske pokerspillere som har gjort seg kjente via nettpoker. Annette Obrestad var å finne i overskriftene i pokermagasiner verden rundt når hun viste hvor langt man kunne kommer uten å se på kortene – psykologi er like viktig som alt annet.

Med tanke på at man kan starte sin pokerkarriere så utrolig lett, er det ikke rart at så mange norske ungdommer tjener til sitt daglige brød ved et pokerbord på nettet. Det tar kun et par minutter å åpne en konto på store sider med nettpoker. Ved hjelp av gratisturneringer og satellitter er det ingenting som stopper deg fra å nå toppen av pokerfjellet.

Da Internett kom på banen, forandret situasjonen seg drastisk. Poker kunne nå spilles overalt, uansett hvem man var og hvor mye penger man turte å satse. Millioner av mennesker kastet seg på trenden, og utallige pokersider tilbød pokerspill på nettet. De siste tre-fire årene har markedet modnet, pokerspillerne har lært av sine feil og endret sitt syn på spillet. Poker er tross alt et ferdighetsspill, altså kan man komme langt med et klart hode og målbevissthet. Pokerkulturen er i ferd med å utvikle seg til en profesjonell sport, med lisenser og hele pakka. Adrenalinjegere velger rulett og spilleautomater, mens pokerspillere konsentrerer seg om kortene.