Roma som kulturby

Byen Roma, og Italia generelt, er kjent for å ha en av de rikeste kulturene i Europa. Roma har en gammel og innholdsrik historie, som har fascinert mennesker i lang tid. Vi skal nå se nærmere på hva som er verdt å utforske i den italienske hovedstaden, selv om et enkelt besøk til dette stedet vil nok ikke dekke alle perlene landet har å by på.

Roma – kunstnernes by

Mange kjente kunstnere er kjent for å ha Roma som en inspirasjonskilde. Velger du å dra hit følger du etter andre nordmenn som Ibsen, Grieg, Wergeland, Lie og Bjørnson. Og det er ingen dårlig liste! Roma har imponerende arkitektur, gamle museer, opera og ballett i mangfold og ikke minst en kultur som er tatt godt vare på. Overalt i gatene kan du føle på hva den Italienske kulturen kan tilby.

Mat og drikke i Roma

Personlig mener vi at mat og drikke er den beste måten å utforske nye kulturer på. I Roma spiser man ikke middag på hotellet eller kjøper lunsjen på supermarkedet. Roma florerer av gamle caféer, små pizzeriaer, vinkjellere og herlige familiedrevne pastarestauranter. Spør de lokale om å anbefale en romantisk restaurant i en koselig bakgård for å føle på den ekte autentiske følelsen.