Film og musikk

Kulturelle filmer omfatter veldig mye, men det de fleste tenker på, er filmatiseringer av kjente bokklassikere eller skuespill. Det har blitt laget mange filmer basert på bøker fra kjente bøker av de klassiske forfatterne. I Norge har det blant annet blitt laget filmer basert på Henrik Ibsen og andre store forfattere. Flere av disse forfatterne skrev verker som fortsatt er aktuelle i dag, ettersom temaene er ganske universelle.

Kulturell musikk omfatter både folkemusikk og mer moderne musikk. Folkemusikken står sterkt i deler av landet. Den samiske musikken står også sterkt blant det meste av den samiske befolkningen, og unge samiske musikere blander den tradisjonelle musikken med moderne musikk for å skape nye inntrykk. Det samme blir gjort med folkemusikk andre steder i landet. På den måten kan den tradisjonelle musikken appellere til nye generasjoner.

Samleboka minutt for minutt som gikk på NRK første søndag i advent 2014, gjorde at mange også fikk øynene opp for salmer som en del av kulturarven. Religiøs musikk er nedarvet gjennom mange hundre år, over hele verden, og er en viktig del av mange lands musikalske tradisjonsarv. Kulturell film og musikk omfatter veldig mye, og i denne bloggen kan man lese mer om dette.