Boklitteratur

Selv om de skrives flest krimbøker og populærunderholdende bøker, skrives det også mange kulturelle bøker. Dette kan være bøker som handler om tradisjoner, om kunst eller kunstnere, og mange biografier kan også kalles kulturelle bøker. Til og med mange hobbybøker faller inn under kulturbegrepet, ettersom mange av dem handler om gamle håndverkstradisjoner. Hobbybøker kan på den måten være med på å videreføre disse tradisjonene.

Av og til dukker det også opp helt uventede bøker som faller inn under det kulturelle begrepet, som boka Hel Ved, som handler om ved. Denne boka tar for seg mange gamle tradisjoner, og viderefører gammel kunnskap til nye generasjoner. Sangbøker er også viktige kulturskatter, og etter NRKs direktesendte salmemaraton, var det mange som oppdaget at salmeboka faktisk også er en kulturell bok, som inneholder musikk fra mange århundrer.

Man trenger ikke å være religiøs for å sette pris på musikkarven. Den som er mer interessert i musikk eller filmer, kan lese mer om kulturelle filmer og musikk i innlegget ”Film og musikk”. Noen mener at kulturelle bøker er tungleste og vanskelige, men det trenger de ikke å være. Det er også laget mange bøker som handler om bunader, som er en viktig del av den norske kulturarven.